DYREVELFERD

Kua din har noe å se frem til.  I 2022 vil det være lovpålagt i DANMARK å ha minst én roterende kubørste for hver 50 melkekyr du eier.


Det er ikke tilfeldig. Forskning viser at kubørsten øker kyrnes livskvalitet betydelig. Friksjonen til børstene øker blodsirkulasjonen i huden og gjør at kua din opplever betydelig større velvære og unngår irritasjon i pelsen.

Selve børstingen holder kuas hud og pels fri for parasitter og møkk


De fysiske effektene av kubørstene er så merkbare at kua din produserer mer melk når den har tilgang til kubørster. Kubørsten er et viktig verktøy i kampen for bedre dyrevelferd, og vi jobber hele tiden med å utvikle de sikreste og beste kubørstene for dine kyr.

Med en investering i KVIA kubørster får du en kubørste med mange års levetid som er produsert etter bærekraftige prinsipper. Alle KVIAs kubørster er laget av rustfritt stål og har et pinjonghjul, som trekker børsten med en virkningsgrad på 98%. I tillegg gjør vår bruk av pinjonggir at motor og gir holder lenger og unngår overoppheting, og samtidig oppnår du en energibesparelse på min. 50 %

Visste du at kyrnes velvære øker når de har tilgang til roterende børster og at dette har en positiv innvirkning på melkemengden?