Et godt valg for både kyrne, økonomien, miljøet og ikke minst Bonden

Kubørstene fra Kvia.dk -  Molly, Karoline, Nora og Otto er designet og utviklet av Carsten Papuga i, Danmark. 

Under utviklingen av kubørstene har det vært svært viktig for Carsten at kubørstene er konstruert robuste, driftssikre, enkle og vedlikeholds vennlige. Samtidig som den selvsagt er designet med hovedfokus; kjærlighet til kua. 

Motoren står fastmontert på veggfeste, og børsten henger under ved hjelp av et kardan ledd. Med dette kan børsten svinge helt fritt og komme best mulig til på kua.  

Selve børsten har en buet form. Børsten kommer da godt til kua og kan yte maksimal komfort og stimulere den best mulig. Molly børsten har og et element på toppen slik den får børstet enda bedre på bakparten av kua. 

Kubørstene resultere i økt dyrevelferd. Den vil også hjelpe til å holde kyrne rene og pene til en hver tid. Slik at små betennelser og dyrlegeregninger kan unngås.

For å senke vedlikeholdskostnadene har Carsten valgt å dele børsten elementene. Da nederste del av børsten er mest i bruk. Med det trenger du bare å bytte ut halve børsten når den tid kommer. Og halv børste, betyr halv pris!

Kubørstene er frekvensregulert og har automatisk start/stopp funksjon. Kubørsten blir aktivert ved at kua dytter borti børsten. Via en innebygd switch bryter. For å bevare kubørsten lengst mulig, endrer den rotasjon ved hver oppstart. Skulle kua bli stående og børsten rotere over lang tid, vil den også snu rotasjon etter hvert 5 minutt. Kommer kubørsten i klem ved overbelastning ect. Vil sikkerhetsfunksjon slå inn, kubørsten vil stoppe, rotere to runder i motsatt retning med nedsatt rotasjonshastighet. Og ikke bli aktivert igjen på noen minutter. 

Med det vet du med sikkerhet at kubørsten skaper stor trivsel i fjøset 24timer i døgnet, 365 dager i året. 

Uten en bekymring.